2023 m.

Žemaitės gatvėje vykdomi darbai

2023 m. liepos 12 d.

UAB „Šiaulių vandenys“ darbuotojams pastebėjus besiformuojančią įgriuvą prie šulinio, esančio Žemaitės g. besileidžiant nuo viaduko gatvės atkarpoje, ir įvertinus šulinio būklę, kurio gylis siekia 5 metrus, buvo nustatyta, kad įgriuva formuojasi dėl pažeisto paviršinių nuotekų vamzdžio ir šulinio, kuris sumontuotas ant pralaidos, įrengtos po viaduku, kuria prateka Vijolės upelis.
 
Atsižvelgiant į gylį, kuriame yra pralaidos vamzdis, įprastiniu būdu likviduojant avariją, t. y. atliekant žemės kasimo darbus, būtų tekę uždaryti visas tris eismo juostas. Tačiau įvertinus intensyvų eismą šioje miesto atkarpoje buvo priimtas sprendimas avariją likviduoti ir vamzdį tvarkyti uždaru iš šulinio būdu, kuriuo mažiausiai būtų galima trikdyti ir riboti eismą Žemaitės gatvėje. Todėl dabar darbai vykdomi uždaru būdu tik šulinio pločio iškasoje, ribojant eismą I ir II juostose. Dėl didelio pralaidos vamzdžio diametro specialių medžiagų avarijos likvidavimui pristatymas užtruko ilgesnį laiką, per kurį buvo atlikti būtini avarijos likvidavimui paruošiamieji darbai. Avarijos likvidavimo metu stiprinama pralaida, montuojamas naujas šulinys, tvarkomi šoniniai pajungimai.
 
Šiuo metu darbų atlikimo laikotarpiu ant viaduko yra sustatyti eismą ribojantys, įspėjamieji ir nukreipiamieji kelio ženklai bei uždarytos dvi eismo juostos. Planuojama artimiausiu metu baigti avarijos šalinimo darbus ir eismo juostose ribojimus panaikinti.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ atsiprašo už nepatogumus ir prašo visų gyventojų ir miesto svečių supratingumo. Patikiname, kad dedame visas pastangas, kad avarijos likvidavimo darbai būtų kuo greičiau baigti, ir būtų vėl užtikrintas Žemaitės g. saugus susisiekimas.
Paskutinį kartą redaguota: 2023-07-12