2022 m.

Vandentiekio bokšto ekskursijose dalyvavo per 700 lankytojų

2022 m. rugsėjo 26 d.

Praėjusį savaitgalį, rugsėjo 24–25 d., šiauliečiai ir miesto svečiai turėjo išskirtinę galimybę patirti ir suvokti mus supančios materialios aplinkos kokybės vertę – Šiauliuose duris atvėrė 15 išskirtinių pastatų, kurie įprastai yra visiškai arba iš dalies neprieinami visuomenei.
 
Projekto „Pastatai kalba“ gidai supažindino su pastatų architektūra, vidaus erdvių interjeru ir juose slypinčiais unikaliais meno kūriniais, papasakojo daug negirdėtų faktų, atskleidė architektų sumanymus. Nemokamą architektūrinę šventę Šiauliuose organizavo VšĮ „Architektūros fondas“.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ prisijungė prie atviros architektūros savaitgalio renginių ir lankytojams atvėrė vandentiekio bokšto duris.
 
Išskirtinę ekskursiją, kupiną kvapą gniaužiančių detalių, parengė architektė Dalia Traškinaitė, kuriai renginio metu talkino dar penki gidai-savanoriai. Šiauliečiai ir miesto svečiai lydimi gidų turėjo išskirtinę galimybę susipažinti su pastato istorija, architektūra, sovietinių laikų vidaus interjeru, puoštu monumentaliais profesionalių menininkų keramikos darbais, aplankyti Vandentvarkos muziejų ir pakilti sraigtiniais laiptais iki bokšto vandens rezervuaro.
 
Projekto organizatoriai skaičiuoja, kad šeštadienį–sekmadienį vandentiekio bokšto ekskursijose dalyvavo 734 lankytojai, iš viso pravestos 32 ekskursijos (3 iš jų ukrainiečių kalba).

Paskutinį kartą redaguota: 2023-01-04