2022 m.

UAB „Šiaulių vandenys“ pristato atnaujintą įmonės ženklą ir naują vizualinį identitetą

2022 m. gegužės 25 d.

UAB „Šiaulių vandenys“ pristato atnaujintą logotipą ir naują vizualinį identitetą. Įvaizdžio atnaujinimas pasižymi šiuolaikiška vizualine išraiška ir atspindi įmonės veiklą, simbolizuoja nuolatinį judėjimą bei gyvybingumą.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ šių pokyčių ėmėsi siekdama atskleisti įmonės identitetą, kurti vientisą ir nuoseklią vizualinę komunikaciją. Vizualinius sprendimus sukūrė dizaino agentūra UAB „Studio libre“. Autoriai atnaujino logotipą, sukūrė firminį stilių ir parengė išsamią Prekės ženklo knygą. Šioje grafinio identiteto knygoje atskleista prekės ženklo idėja ir nustatyti standartiniai prekės ženklo bei firminio stiliaus naudojimo būdai, išlaikant vientisumą ir nuoseklumą.
 
Naujajame UAB „Šiaulių vandenys“ logotipe suvienodintos raidės, parinktas naujas šriftas, tačiau pagrindiniai jo elementai – mėlynas lašas ir nepilnas žalias apskritimas – išliko. Ankstesnį prekės ženklą bendrovė naudojo apie du dešimtmečius, o firminio stiliaus aprašymo neturėjo.
 
Kuriant firminį stilių, buvo svarbu atspindėti pagrindinę veiklą – nenutrūkstamą gyvybiškai svarbių vandentvarkos paslaugų teikimą, taip pat integruoti ilgą laiką įmonės komunikacijoje naudojamus šūkius: „Švarus vanduo, žaliuojanti žemė, tyras oras ateities kartoms!“ ir „Sveikas vanduo jūsų namuose!“ Grafinio elemento idėja kilo iš logotipo simbolio, kuris ritmingai atsikartodamas sudaro banguojančią liniją. Naujai sukurta grafika simbolizuoja vandens tėkmę, nenutrūkstantį procesą, energiją ir stabilumą. Vizualiniuose sprendimuose naudojama mėlyna ir žalia spalvos atspindi pagrindines UAB „Šiaulių vandenys“ veiklos sritis – švaraus vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą, aplinkosaugą.
 
Vizualinio identiteto gaires bendrovė pradėjo taikyti nuo šių metų pradžios. Naujai sukurtas firminis stilius palaipsniui pritaikomas visoje įmonę reprezentuojančioje medžiagoje ir priemonėse.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ tiekia požeminį geriamąjį vandenį ir tvarko nuotekas daugiau nei 54,8 tūkst. klientų Šiaulių mieste bei Šiaulių rajono Ginkūnų, Aukštelkės ir Vijolių gyvenvietėse. Per parą bendrovė patiekia apie 12 tūkst. kub. metrų vandens ir išvalo apie 22 tūkst. kub. metrų nuotekų. Įmonėje dirba 243 darbuotojai. Darbštūs ir atsidavę įmonei darbuotojai kasdieniu savo darbu prisideda prie miesto visuomenės sveikatos, socialinės ir ekonominės gerovės kūrimo bei aplinkosaugos.

Paskutinį kartą redaguota: 2022-05-26