2022 m.

Muziejų naktį Vandentvarkos muziejų aplankė 1305 lankytojai

2022 m. gegužės 16 d.

Šeštadienį, gegužės 14 d., Šiauliuose vyko tarptautinio projekto „Europos muziejų naktis“ renginiai, lydimi temos „Kosminė muziejų naktis“. Nemokamai apžiūrėti ekspozicijas ir dalyvauti naktinėse veiklose kvietė net 17 miesto muziejų.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ taip pat prisijungė prie šios nakties renginių ir lankytojams atvėrė vandentiekio bokšte įkurto Vandentvarkos muziejaus duris. Nuo 18 val. iki 23 val. muziejų aplankė 1305 lankytojai.
 
Bendrovė parengė turiningą renginio programą. Lankytojai susipažino su muziejaus ekspozicija, kurioje pristatoma Šiaulių vandentvarkos ūkio plėtojimo ir modernizavimo istorija, unikalios istorinės nuotraukos ir eksponatai, įrenginių maketai bei suvenyrai, menantys įmonės kolektyvo tradicijas.
 
Renginio metu lankytojai buvo kviečiami žaisti mokomuosius žaidimus „Ką žinai apie vandentiekio vandenį?“ ir „Sužvejok teršalus“. Smagūs žaidimai sulaukė didžiulio dėmesio ir patiko ne tik vaikams, bet ir suaugusiems: žaidėjai pasitikrino savo žinias ir daugiau sužinojo apie geriamąjį vandenį, taip pat apie aplinkos teršalus bei laimėjo įvairių prizų. Taip pat lankytojams buvo pristatyta bendrovės darbuotojos Dž. Korsakienės autorinė knyga „Pasaka apie tris šaunius vandens lašelius“.
 
Muziejuje dirbę ilgamečiai bendrovės specialistai lankytojams pasakojo apie vandentvarkos ūkio veiklos procesus, atskleidė istorinių faktų, atsakė į aktualius klausimus apie geriamojo vandens kokybę bei aplinkos tausojimą.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ šiame projekte dalyvauja nuo 2016 metų. Dėl pandemijos pastaruosius du metus bendrovė prie šių renginių prisijungė virtualiai.

Paskutinį kartą redaguota: 2022-05-16