2020 m.

Šiaulietė moksleivė tarp laureatų šalies piešinių konkurse „Aš piešiu vandenį“

2020 m. rugsėjo 11 d.

Lietuvos vandens tiekėjų asociacija kartu su Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru pavasario laikotarpiu organizavo mokinių piešinių konkursą „Aš piešiu vandenį“. Šalies konkurso nugalėtojų gretose ir šiaulietė, Šiaulių dailės mokyklos ugdytinė, vienuolikmetė Noemy Podeszviak.
 
Šiuo konkursu buvo siekiama skatinti mokinius kūrybiškai pažvelgti į aplinkosaugines problemas, suteikti jiems galimybę išreikšti savo požiūrį į vandens saugą ir taršos prevenciją, ugdyti vertybines nuostatas ir kūrybinius gebėjimus.
 
Konkursas buvo organizuojamas dviem etapais. Pirmasis etapas vyko Lietuvos miestuose ir rajonuose. Šiauliuose I konkurso etapą organizavo UAB „Šiaulių vandenys“ ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento Švietimo skyriaus.
 
Šiaulių miesto moksleiviai buvo aktyvūs – konkursui iš viso gauta 150 darbų. Dalyviai buvo suskirstyti į dvi amžiaus grupes: I grupė – mokiniai iki 12 metų (įskaitytinai), II grupė – mokiniai nuo 13 iki 18 metų. I grupėje darbus pateikė 112 autorių, o II grupėje – 38.
 
Nugalėtojai buvo renkami abejose amžiaus grupėse. Šiauliuose vykdyto konkurso laureatai buvo paskelbti gegužės 13 d. Pirmoje grupėje geriausio piešinio autore pripažinta Noemy Podeszviak, 11 m., Šiaulių dailės mokyklos ugdytinė, ir jos mokytoja Jolita Udrienė. Antroje grupėje  I vietos laureato diplomas atiteko Mijai Ruminaitei, 14 m., Šiaulių Dainų progimnazijos mokinei, ir jos mokytojai Marytei Ruzgytei. Visą nugalėtojų sąrašą galima rasti šiame pranešime.
 
Noemy Podeszviak ir Mijos Ruminaitės piešiniai buvo išsiųsti II etapui – šalies konkursui – kurį organizavo Lietuvos vandens tiekėjų asociacija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.
 
Dėl susidariusios nepalankios epideminės COVID-19 (koronavirusinės infekcijos) situacijos ir paskelbto karantino šalyje, II etapo darbų vertinimas nusikėlė į vasarą. Birželio 30 d. piešinius vertino ir laureatus išrinko 5 narių šalies konkurso komisija, kurią sudarė atstovai iš Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos ir profesionalus dailininkas.
 
Komisijos sprendimu, II vietą pirmoje dalyvių grupėje pelnė Šiaulių dailės mokyklos ugdytinė Noemy Podeszviak, 11 m.  Jos mokytojai Jolitai Udrienei už sėkmingą moksleivės parengimą įteikta organizatorių padėka.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ sveikina nugalėtoją ir dėkoja visiems konkurso dalyviams už originalius, išraiškingus ir kūrybiškus darbus. Nuoširdus ačiū mokytojams, padėjusiems mokiniams atskleisti ir suprasti aplinkosaugos problemas ir paskatinusiems juos kūrybiškai išreikšti savo požiūrį.
Paskutinį kartą redaguota: 2020-09-11