2020 m.

Informacija gyventojams, patyrusiems nuostolių dėl liūties

2020 m. liepos 01 d.

Šiauliuose intensyvios liūties metu, kuri prasidėjo pirmadienio vakarą, birželio 29 d., apie 22 val. ir truko iki 7 val. ryto, Šiaulių meteorologijos stoties duomenimis, iškrito apie 63 mm kritulių. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos teigimu, tai stichinis meteorologinis reiškinys. Momentinis iškritusių kritulių kiekis yra didesnis už vidutinį mėnesio kritulių kiekį.
 
Dėl stiprios liūties didelis vandens kiekis pateko į buitinių nuotekų tinklus ir dėl to vamzdyne bei šulinėliuose pakilo nuotekų lygis ir buvo apsemtos privačių namų valdos. Šių valdų savininkai, dėl to patyrę nuostolių, gali kreiptis į UAB „Šiaulių vandenys“ su prašymu atlyginti žalą. Bendrovė informuoja, kad savo veiklą yra apsidraudusi bendrosios civilinės atsakomybės draudimu AB „Lietuvos draudimas“ ir kreipsis į šią draudimo bendrovę dėl įvykio administravimo bei žalos dydžio nustatymo.
 
Tuo pačiu informuojame, kad kiekvienas atvejis bus vertinamas individualiai. Nustačius, kad paviršinės nuotekos buvo nelegaliai pajungtos į buitinių nuotekų tinklus ar tai, kad nebuvo įrengtas atbulinis vožtuvas, bei nustačius kitus neteisėtus veiksmus ar teisės aktuose nustatytų reikalavimų, susijusius su nuotekų išleidimu ir/ar nuotekų sistemos įrengimu, pažeidimus, nuostoliai nebus atlyginami.
 
Pretenzijas dėl nuostolių atlyginimo prašome pateikti raštu, pristatant jas į UAB „Šiaulių vandenys“ raštinę (Vytauto g. 103, Šiauliai, 201 kab.) arba siųsti el. paštu office@siauliuvandenys.lt.
Paskutinį kartą redaguota: 2020-07-01