2019 m.

Mototurizmo dalyviai aplankė Vandentvarkos muziejų

2019 m. rugpjūčio 26 d.

Minint Baltijos kelio 30-metį, rugpjūčio 24 d. VšĮ „Motobaltija“ kartu su motociklų vairuotojais entuziastais organizavo vienos dienos pažintinį ralį po visą Lietuvą „Ryterna modul Mototourism rally“. Renginio metu apie 1000 dalyvių aplankė apie 40 istorinių ir kultūros paveldo objektų, vienas iš jų – UAB „Šiaulių vandenys“ Vandentvarkos muziejus. Vandentiekio bokšte įkurtas muziejus šiame maršrute pasirinktas neatsitiktinai. Vandentiekio bokštas liudija istorinį įvykį – būtent ant bokšto 1989 m. vasario 16 d. po ilgų okupacijos dešimtmečių pirmą kartą Šiauliuose vėl suplevėsavo lietuviška trispalvė.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ prisijungė prie Baltijos kelio minėjimo ir mototurizmo dalyviams atvėrė Vandentvarkos muziejų. Atvykusios komandos turėjo sužinoti, kas Sąjūdžio laikotarpiu vadovavo įmonei, o taip pat įsiamžinti prie vandentiekio bokšto, kuris tądien pasipuošė trispalve.
 
Lankytojai susipažino su muziejaus ekspozicija, o taip pat sužinojo, kad įmonės darbuotojai drąsiai prisijungė prie Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veiklos ir 1988 m. spalio 31 d. Šiaulių vandentvarkos įmonėje įkūrė darbuotojų Sąjūdžio grupę. Tuo metu įmonei vadovavęs Jonas Daukšas palaikė tokios grupės steigimą. Apie 15 iniciatyvių grupės narių aktyviai įsitraukė į Šiaulių miesto Sąjūdžio veiklą, o taip pat ryžtingai kėlė įsisenėjusias vandentvarkos ūkio problemas dėl geriamojo vandens kokybės, aplinkosaugos ir kitas.

Paskutinį kartą redaguota: 2019-08-26