2019 m.

Vytauto gatvėje vamzdynai jau rekonstruoti ir eismas leidžiamas

2019 m. gegužės 23 d.

Vamzdynų rekonstrukcijos darbai Vytauto gatvės atkarpoje nuo Draugystės pr. iki Tilžės gatvės jau baigti ir transporto eismas yra leidžiamas. Projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimas Šiaulių mieste“ darbus vykdantis rangovas AB „Panevėžio statybos trestas“ darbus šioje atkarpoje baigė anksčiau, gegužės 22-ąją, nors planavo dirbti iki birželio 1 d.
 
„Vytauto gatvėje yra daug įmonių, įstaigų ir gyvenamųjų namų, todėl ši gatvė miesto eismui yra itin svarbi, – sakė statybos darbų vadovas Andrius Jėčius. – Atsižvelgdami į tai, pasitelkėme daugiau technikos ir darbuotojų, todėl pavyko užbaigti darbus anksčiau nei planuota.“
 
Nuo balandžio 1 d. šioje gatvės atkarpoje buvo rekonstruota 560 m magistralinių vandentiekio ir 350 m nuotekų tinklų, taip pat įrengti 26 nauji vandentiekio ir 17 nuotekų šulinių bei pakeisti 6 vandentiekio įvadai ir 14 nuotekų išvadų. Vamzdynai rekonstruoti uždaru būdu, tranšėjos iškastos keičiant įvadus ir išvadus.
 
Rangovo atstovo teigimu, gatvės danga, pažeista darbų metu, yra pilnai atstatyta bei sutvarkyta aplinka. Šioje atkarpoje liko keli smulkūs darbai, kurie eismui netrukdys. Artimiausiu metu rangovas pakeistus įvadus perjungs prie naujų vandentiekio tinklų, taip pat palaistys gatves, kad nusiplautų statybinės dulkės.
 
Iš dalies bus ribojamas eismas kitose gatvėse
 
Nuo birželio 10 d. iki liepos 19 d. bus tęsiami vamzdynų rekonstrukcijos darbai kitoje Vytauto gatvės atkarpoje nuo Tilžės g. iki Žemaitės g. Tačiau eismas šioje gatvės dalyje bus ribojamas tik iš dalies.
 
Pasak Andriaus Jėčiaus, tinklai yra įrengti gatvės pakraštyje, todėl rangovas gali dirbti ir judant transportui. Šioje Vytauto gatvės atkarpoje bus rekonstruojamas 200 mm skersmens 700 m ilgio vandentiekio vamzdynas, taip pat atnaujinama 18 vandentiekio šulinių.
 
Gegužės 29–31 d. Birutės g.–S. Daukanto g. sankryžoje bus keičiami 3 nuotekų šuliniai, todėl taip pat iš dalies bus ribojamas transporto eismas.
 
Birželio 3–28 d. eismas iš dalies bus ribojamas ir Ežero gatvės atkarpoje nuo Ežero g. iki Vytauto g. Šioje dalyje bus atnaujinami 9 nuotekų šuliniai, o kiti rekonstruojami iš dalies: keičiami šulinių liukai ir perdengimai.
 
Atsiprašome už nepatogumus.
 
AB „Panevėžio statybos trestas“ ir UAB „Šiaulių vandenys“ informacija
Paskutinį kartą redaguota: 2019-05-23