2019 m.

Vandentvarkos muziejų aplankė 1147 lankytojai

2019 m. gegužės 20 d.

Šeštadienį, gegužės 18 d., Šiauliuose vyko tarptautinio projekto „Europos muziejų naktis 2019“ renginiai. UAB „Šiaulių vandenys“ prisijungė prie šios nakties renginių ir lankytojams atvėrė vandentiekio bokšte įkurto Vandentvarkos muziejaus duris. Nuo 19 val. iki vidurnakčio muziejų aplankė 1147 lankytojai.
 
Dar 1974 m. įkurto muziejaus ekspozicijoje gausu unikalių istorinių nuotraukų, vandentvarkos ūkyje naudotų įrenginių ir priemonių, taip pat maketų, suvenyrų, menančių kolektyvo tradicijas. Muziejuje dirbę bendrovės specialistai lankytojams pasakojo vandentvarkos ūkio istoriją, taip pat apie sudėtingus vandentvarkos ūkio procesus, atsakė į aktualius klausimus apie geriamojo vandens kokybę bei aplinkos tausojimą.
 
Be to, lankytojai buvo kviečiami žaisti edukacinį žaidimą „Ką žinai apie vandentiekio vandenį?“ ir taip pasitikrinti savo žinias apie geriamojo vandens kokybę bei laimėti prizų. Žaidėjai turėjo atrinkti vandens elementus, vertingus žmogaus sveikatai, ir toksinius, kurie nepageidaujami geriamajame vandenyje.
 
UAB „Šiaulių vandenys“ šiame projekte dalyvavo jau ketvirtus metus.

Paskutinį kartą redaguota: 2019-05-20