2016 m.

Bendrovės išleista knyga „Karališkas vanduo“ pelnė Šiaulių miesto leidėjų konkurso „Šiaulių knyga“ apdovanojimą

2016 m. gegužės 11 d.

Gegužės 6 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoje bibliotekoje įvyko Šiaulių miesto leidėjų konkurso „Šiaulių knyga“ baigiamasis renginys. Biblioteka pirmą kartą Šiauliuose organizavo konkursą knygų leidėjams „Šiaulių knyga“. Konkurso tikslas – atrinkti geriausias meninio apipavidalinimo ir poligrafinio atlikimo knygas, išleistas Šiaulių miesto leidėjų nuo 1990 m. iki 2015 m.

Konkursui buvo priimamos knygos pagal penkias temines grupes: grožinė literatūra ir eseistika; knygos vaikams ir jaunimui; mokslinės, dalykinės knygos ir vadovėliai; meno leidiniai ir katalogai; eksperimentiniai ir kiti leidiniai. Knygas vertino gerai žinomi Šiauliuose, meno ir kitų sričių specialistai: Vilmantas Dambrauskas, Artūras Jaugėla, Rolandas Parafinavičius, Virginijus Kinčinaitis ir Kęstutis Musneckis ir bibliotekos lankytojai. Skirtingose grupėse buvo apdovanoti šeši 1990 – 2015 metais pasirodę leidiniai.

UAB „Šiaulių vandenys“ knyga „Karališkas vanduo“ vienbalsiai išrinkta nugalėtoja teminėje grupėje „Knygos vaikams ir jaunimui“, kurios autorius bei dailininkas Dainius Šukys.

Paskutinį kartą redaguota: 2020-09-10