2016 m.

UAB „Šiaulių vandenys“ pripažinta sėkmingiausiai dirbanti ir sparčiausiai auganti

2016 m. lapkričio 21 d.

Lapkričio 17 d. „Verslo žinių“ organizuotoje konferencijoje smulkiam ir vidutiniam verslui „Gazelė 2016. Kaip didinti verslo greitį?“, kuri vyko Šiauliuose, UAB „Šiaulių vandenys“ buvo apdovanota prizu „Gazelė 2015“ ir pripažinta viena sėkmingiausiai dirbančių ir sparčiausiai augančių Lietuvos bendrovių.

„Gazelės“ – tai augančios, lanksčios ir pelningos smulkios bei vidutinės bendrovės, - teigia konkurso organizatoriai „Verslo žinios“. Pasak organizatorių, konkurso kriterijus atitinkanti įmonė turi dirbti pelningai. Už augimo kriterijų ne mažiau svarbus ir skaidrumas bei viešumas: įmonė turi tvarkingai mokėti įstatymais numatytus mokesčius ir kasdienėje veikloje vadovautis geros verslo praktikos principais. Vertinti šiuos kriterijus padeda konkurso partnerė Valstybinė mokesčių inspekcija. Šiame konkurse taip pat vertinama, kiek pati įmonė nori viešai kalbėti apie savo veiklą ir dalytis patirtimi.

„Šiaulių vandentvarkos ūkio efektyvumas didėja su kiekvienu įgyvendintu projektu, - sako UAB „Šiaulių vandenys“ generalinis direktorius Jonas Matkevičius. Iki 2015 metų pabaigos bendrovė sėkmingai užbaigė visus vykdytus projektus, kurie buvo finansuojami pagal 2007-2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programą“.

Šiuo laikotarpiu bendrovė įgyvendino keturis projektus, kurie buvo sudaryti iš kelių etapų ar veiklų, tad iš viso buvo įgyvendinti 9 projektai.

Pasak J. Matkevičiaus, bendrovė, siekdama geresnių veiklos rezultatų, visose srityse išnaudoja vidinius rezervus, griežtai kontroliuoja svarbiausius išteklius, mažina pagrindinės veiklos sąnaudas, todėl kelis metus iš eilės skaičiuoja pelną, kuris 2015 m. siekia apie 705,5 tūkst. eurų“.

„Kolektyvą vienija 265 kvalifikuoti specialistai. Mes esame susitelkę, darbštūs, atsakingi ir siekiame geriausių rezultatų. Tai didelė jėga, kuri leidžia mums jaustis užtikrintai, įgyvendinti naujus iššūkius bei kurti vertę įmonei ir kiekvienam klientui,“ - sakė Jonas Matkevičius.
Paskutinį kartą redaguota: 2018-04-11