2017 m.

Sukčiai, apsimetę „Šiaulių vandenų“ darbuotojais, apvagia gyventojus

2017 m. vasario 01 d.

Pastaruoju metu policija užfiksavo atvejų, kuomet sukčiai, apsimetę „Šiaulių vandenų“ darbuotojais, apvogė senyvo amžiaus žmones. Į namus pasibeldę sukčiai tikina, jog žmogus yra permokėjęs už šaltą vandenį ir dabar atvyko grąžinti permokėtus pinigus. Paprastai vartotojui pasiūloma stambi pinigų kupiūra ir paprašoma atiduoti grąžą. Tos situacijos metu sukčius sužino, kur žmogus laiko pinigus ir apvagia.

UAB „Šiaulių vandenys“ atkreipia dėmesį, kad bendrovės darbuotojai niekada negrąžina grynųjų pinigų atvykę į butą. Jei atsitiko taip, jog vartotojas permokėjo sąskaitą, jam pageidaujant pinigai grąžinami bendrovės kasoje arba pavedimu į vartotojo nurodytą sąskaitą banke.

Paprastai apie UAB „Šiaulių vandenys“ atstovų apsilankymą gyventojai yra informuojami iš anksto. Tačiau atliekant planinę daugiabučių namų butuose įrengtų vandens skaitiklių patikrą, buto savininkai nėra informuojami iš anksto.

Bendrovės kontrolieriai, atvykę patikrinti skaitiklių, privalo turėti darbo pažymėjimą su nuotrauka, kuriame nurodytas vardas, pavardė, pareigos. Jei kyla įtarimų, gyventojas gali paskambinti į UAB „Šiaulių vandenys“ Klientų aptarnavimo tarnybą telefonu (8 41) 592 262 ir tiksliai sužinoti, ar tokia pavarde atvykęs asmuo tikrina skaitiklius Jūsų bute ar name.

Ir dar kartą atkreipiame gyventojų dėmesį, jog UAB „Šiaulių vandenys“ kontrolierius įgaliotas tikrinti šalto ir karšto vandens skaitiklių techninę būklę, jų rodmenis, plombas ir jokių piniginių operacijų nevykdo Jūsų namuose. Būkite budrūs ir nedelsdami informuokite UAB „Šiaulių vandenys“, jei kilo įtarimų.
Paskutinį kartą redaguota: 2018-04-11