2017 m.

Miesto gatvėse tvarkomi šulinėliai

2017 m. rugpjūčio 10 d.

Nuo šiol mieste didesnis dėmesys bus skiriamas į gatvės asfaltą įgriuvusių vandentiekio ir nuotekų šulinėlių, liukų, grotelių tvarkymui ir remontui, o visiškai susidėvėję šulinėliai bus pakeičiami naujais.
 
Sudaryta šulinėlių tvarkymo programa

Šiaulių miesto mero Artūro Visocko nurodymu UAB „Šiaulių vandenys“ sudarė atskirą 2017-2019 m. vandentiekio ir nuotekų šulinėlių tvarkymo programą Šiaulių mieste, šiems darbams skirta 90 tūks. eurų (be PVM).

Remonto darbus vykdo 2017 m. gegužės mėnesį viešąjį pirkimą laimėjusi UAB „Strektė“. Per tris metus pagal sudarytą programą planuojama sutvarkyti 219 blogiausios būklės šulinėlių, iš jų 78 jau suremontuoti. Šie darbai atlikti Pakruojo, Vaidoto, Purienų, Aukštosios, P.Lukšio, Šakių, Žemaitės, Išradėjų, K.Korsako, Paprūdžio, Žemuogių ir kitose gatvėse.
Planine tvarka šulinėliai bus remontuojami likvidavus vandentiekio ar nuotekų tinklų avarijas.
 
Prašome pranešti apie įgriuvusius, atvirus šulinėlius

Dėl netvarkingų šulinių gatvėse pasitaiko atvejų, kai gyventojai apgadina savo automobilius. Praėjusias metais buvo užfiksuoti 3 tokie įvykiai, šiais metais - 4. UAB „Šiaulių vandenys“ yra apsidraudusi bendrosios civilinės atsakomybės draudimu, kuris apima ir atsakomybę dėl atvirų šulinių, todėl patirta žala gyventojams buvo atlyginta.

Tačiau UAB „Šiaulių vandenys“ siekia, kad tokių įvykių iš viso nebūtų, negrėstų pavojus žmogaus gyvybei ir turtui. UAB „Šiaulių vandenys“ prašo gyventojų nelikti abejingiems ir pamačius gatvėje įgriuvusį ar atvirą šulinėlį, nedelsiant pranešti tel. (8 41) 524 442 arba el. paštu office@siauliuvandenys.lt.
 
Šulinėliai bus tvarkomi ir įgyvendinant projektus

Atkreipiame gyventojų dėmesį, kad pagal šią programą bus tvarkomi ne visų gatvių šulinėliai. Dalies miesto gatvių šulinėliai bus suremontuoti ar pakeisti naujais įgyvendinant du Europos Sąjungos finansuojamus vandentvarkos projektus. Statybos darbai prasidės jau rugsėjo mėnesį ir bus užbaigti iki 2019 m. vidurio.

Įgyvendinant projektą „Šiaulių miesto paviršinių nuotekų tvarkymo sistemos inventorizavimas, paviršinių nuotekų tvarkymo infrastruktūros rekonstravimas ir plėtra“, Šiaulių mieste numatoma rekonstruoti labiausiai susidėvėjusius paviršinių nuotekų tinklus, iš viso 10,24 km esamų tinklų. Šie darbai bus vykdomi Aušros al., Draugystės pr., Vytauto, Ežero, Vilniaus, Lydos, J. Žemaitės, P. Cvirkos, S. Daukanto, Pramonės, Statybininkų, J. Basanavičiaus, Tilžės, Rūdės, Ežero, Radviliškio, M.K. Čiurlionio gatvėse. Detalus darbų grafikas pateiktas UAB „Šiaulių vandenys“ interneto svetainėje http://www.siauliuvandenys.lt/Projektai/Pavirsiniu-nuoteku-tvarkymo-sistemos-projektas . Projekto vertė – 4,56 mln. eurų (be PVM).

Pagal projektą „Vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimas Šiaulių mieste“ numatoma rekonstruoti labiausiai susidėvėjusius vandentiekio ir nuotekų tinklus, iš viso 18,3 km vandentiekio ir 19,8 km nuotekų vamzdyno. Darbai bus vykdomi Aido, Aušros al., Aušros takas, J. Basanavičiaus, Bubių, S. Daukanto, Draugystės pr., Dubijos, Dvaro, Gegužių, Gluosnių, Gvazdikų takas, Išradėjų, Javų, Kelmės, Kaštonų al., Kražių, Liejyklos, S. Lukauskio, A. Mickevičiaus, Pramonės, Rėkyvos, Rūdės, Salantų, Saulės takas, S. Šalkauskio, Šermukšnių, Tilžės, Trakų, Vaisių, Varpo, Vasario 16-osios, Vilkaviškio, Vilniaus, P. Višinskio g., Vytauto, Ukmergės, Žalgirio, J. Žemaitės gatvėse. Detalus darbų grafikas taip pat pateiktas interneto svetainėje http://www.siauliuvandenys.lt/Projektai/Vandentiekio-ir-nuoteku-tinklu-rekonstravimas . Projekto vertė – 6,69 mln. eurų (be PVM).

Minėtose gatvėse šulinėliai bus tvarkomi tuo laiku, kai bus rekonstruojami vamzdynai. UAB „Šiaulių vandenys“ tikisi gyventojų supratingumo ir užtikrina, kad visi darbai bus padaryti tik ne visose gatvėse iš karto. Vykdant numatytą programą bei įgyvendinant projektus, po 3-4 metų miesto gatvėse nebebus įkritusių šulinių, bus saugiau ir patogiau važiuoti.
Paskutinį kartą redaguota: 2018-04-11