2018 m.

Dėl rekonstruojamų vamzdynų buvo laikinai pablogėjusi geriamojo vandens kokybė

2018 m. lapkričio 27 d.

Praėjusį savaitgalį į UAB „Šiaulių vandenys“ avarinę tarnybą skambino sunerimę gyventojai ir skundėsi, kad iš čiaupo bėga vanduo su chloro kvapu.

Bendrovė informuoja gyventojus, kad dalyje miesto gatvių geriamojo vandens kokybė laikinai pablogėjo dėl rekonstruojamų vamzdynų. Praėjusią savaitę buvo baigta rekonstruoti vandentiekio magistralinė linija Dubijos ir Rėkyvos gatvių sankryžoje. Darbai vykdomi pagal projektą „Vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimas Šiaulių mieste“.

Po rekonstravimo statybų rangovė AB „Panevėžio statybos trestas“ vamzdyną dezinfekavo ir praplovė. UAB „Šiaulių vandenys“ Vandens tyrimų laboratorija atliko vandens kokybės laboratorinius tyrimus ir neatitikimų pagal Lietuvos higienos normą HN 24:2017 nenustatė.

Pasak UAB „Šiaulių vandenys“ Vandenruošos ir tinklų departamento vadovo Virginijaus Jakubonio, tinklų plovimo metu dezinfekuojančios medžiagos galėjo patekti ir į kitas vandentiekio tinklo atkarpas, todėl kai kurių gatvių gyventojai galėjo jausti šios medžiagos kvapą. Dezinfekuojamos medžiagos likutis ilgiau jaučiamas tuose tinkluose, kuriuose mažesnis vandens vartojimas.

UAB „Šiaulių vandenys“ atkreipia gyventojų dėmesį, kad vanduo dezinfekuojamas natrio hipochlorito tirpalu, kuris leidžiamas naudoti geriamajam vandeniui dezinfekuoti. Dezinfekuotas vanduo nėra pavojingas sveikatai, tačiau nemalonus vartoti, ypatingai vaikams.

Pasak V. Jakubonio, tie gyventojai, kurie nerimavo dėl geriamojo vandens kokybės, jų pageidavimu vandentiekio įvadas buvo praplautas ir paimti vandens mėginiai laboratoriniams tyrimams.

UAB „Šiaulių vandenys“ atsiprašo gyventojų už nepatogumus.

Paskutinį kartą redaguota: 2018-11-28