2018 m.

Centralizuota vandentiekio ir nuotekų sistema galės naudotis dar daugiau gyventojų

2018 m. sausio 31 d.

Antrus metus UAB „Šiaulių vandenys“ klojo vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklus iki sklypų ribos pagal pateiktus gyventojų prašymus. Bendrovė parengė tinklų statybai reikalingus projektus ir finansavo statybos darbus.

2017 m. bendrovė buvo gavusi 132 prašymus nutiesti vamzdynų atšakas iki sklypo ribos, dar 59 prašymai buvo perkelti iš 2016 metų. Dėl didelės darbų apimties praėjusiais metais buvo įgyvendinti tik 82 prašymai. Statybos darbus vykdanti UAB „Šiaulių ryšių objektų statyba“ vamzdynų atšakas įrengė iki 55 sklypų. Iš viso nutiesta 1100 m vandentiekio, 1417 m nuotekų šalinimo tinklų bei įrengtos 2 požeminės nuotekų perpumpavimo siurblinės Paprūdžio gatvėje prie 10 namo ir J. Basanavičiaus gatvėje šalia 67 namo. Rangovas darbų atliko už 304,4 tūkst. eurų (be PVM).

Tokia parama paskatina gyventojus jungtis prie centralizuotos sistemos. Praėjusiais metais 37 vartotojai jau pasirūpino geriamojo vandens įvado ir nuotekų išvado klojimo darbais savo sklype ir su UAB „Šiaulių vandenys“ sudarė paslaugų teikimo sutartis. Neišgalintiems įsirengti atšakų savo sklype, bendrovė pasiūlė vamzdynus pakloti išsimokėtinai. Pernai šiuo pasiūlymu pasinaudojo 9 gyventojai.

UAB „Šiaulių vandenys“ ir toliau tęs tinklų plėtrą. Šiems darbams ateinančių trijų metų laikotarpiui planuojama skirti apie 1 mln. eurų (be PVM). Bus įgyvendinti likę ir nauji gyventojų prašymai. Planuojant darbus, bus atsižvelgta į visus prašymus.

Prieš du metus UAB „Šiaulių vandenys“ pirmoji Lietuvoje pradėjo kloti tinklų atšakas iki sklypo ribos pagal gyventojų prašymus. Tokia prievolė numatyta Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme. Statybos darbai vykdomi iš UAB „Šiaulių vandenys“ uždirbti pelno. Šiaulių miesto savivaldybė sutiko dalį bendrovės pelno skirti būtent šioms investicijoms.
Paskutinį kartą redaguota: 2019-01-08