2016 m.

Pradedami tiesti vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklai iki sklypų ribos

2016 m. gegužės 19 d.

UAB „Šiaulių vandenys“ informuoja, kad Šiauliuose pradedami tiesti vandentiekio ir (ar) nuotekų šalinimo tinklai iki sklypų ribos pagal pateiktus gyventojų prašymus. Gyventojams nereikės rūpintis tinklų statybos projektais, juos rengia UAB „Šiaulių vandenys“. Šie darbai bus atliekami nemokamai.

Savivaldybė dalį bendrovės pelno skyrė investicijoms

Tokia galimybė gyventojams numatyta Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme, kurio pagrindu Lietuvos Respublikos aplinkos ministras 2015-06-23 įsakymu Nr. D1-500 patvirtino „Naujų vartotojų prijungimo prie geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros reikalavimus“. Gyventojų prašymai patenkinami, jei gatvėje yra įrengta reikalinga infrastruktūra ir yra techninės galimybės prijungti naujus vandentiekio įvadus ir (ar) nuotekų išvadus.

UAB „Šiaulių vandenys“ pirmoji Lietuvoje pradeda vykdyti šiuos darbus. Tokią galimybę sudarė bendrovės akcininkė Šiaulių miesto savivaldybė, kuri supratingai atsižvelgė į įstatymo nuostatas bei gyventojų prašymus ir sutiko dalį UAB „Šiaulių vandenys“ 2015 m. gauto pelno, apie 360 tūkst. eurų, skirti šioms investicijoms.

Vykdant vandentiekio ir nuotekų tinklų tiesimo viešąjį darbų pirkimo konkursą, UAB „Šiaulių vandenys“ pavyko sutaupyti dalį skirtų lėšų. Konkursą laimėjo mažiausią kainą pasiūliusi įmonė, todėl bendrovei atsirado galimybė skelbti dar vieną konkursą ir atlikti dar daugiau tokių darbų.

Tikimasi, kad ši finansinė ir tinklų statybos darbų vykdymo parama paskatins gyventojus jungtis prie centralizuotos sistemos ir nedelsiant naudotis kokybiškomis vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugomis.

Tikimasi patenkinti 90 gyventojų prašymus

UAB „Šiaulių vandenys“ gegužės 11 d. su konkurso laimėtojais UAB „Šiaulių dujotiekio statyba“ bei veiklos partneriu UAB „Šiaulių ryšių objektų statyba“ pasirašė vandentiekio ir nuotekų tinklų tiesimo darbų sutartį, pagal kurią bus atlikta darbų už 221,6 tūkst. eurų (be PVM).

Pagal šią sutartį tikimasi patenkinti 90 gyventojų prašymus. Iš viso planuojama nutiesti 938 m vandentiekio, 1825 m nuotekų šalinimo vamzdynų bei įrengti 3 požemines nuotekų perpumpavimo siurblines M. Valančiaus g., Tilžės g. šalia namo 192 ir Bačiūnų g. šalia namo 56.

Dalis tinklų statybos projektų jau yra parengti, taip pat gauti leidimai daliai statybos darbų vykdyti, todėl rangovas jau pradėjo darbus. Darbus planuojama atlikti iki šių metų pabaigos.

Atkreipiame gyventojų dėmesį, kad, pateikus prašymą nutiesti vandentiekio ir (ar) nuotekų šalinimo tinklus iki sklypų ribos, yra sudaroma sutartis, pagal kurią vartotojas įsipareigoja ne vėliau kaip per 6 mėnesius (nuo sudarytos galimybės) prisijungti prie UAB „Šiaulių vandenys“ infrastruktūros. Per šį laikotarpį gyventojai turės patys pasirūpinti geriamojo vandens įvado ir (ar) nuotekų išvado klojimo darbais savo sklype ir po to su bendrove sudaryti vandens paslaugų teikimo sutartį.

Bus skelbiamas dar vienas darbų pirkimo konkursas

Visų gyventojų prašymai pateikti 2015 m. nutiesti vandentiekio ir (ar) nuotekų šalinimo tinklus iki sklypų ribos buvo įtraukti į šio etapo darbus. Tačiau šiais metais UAB „Šiaulių vandenys“ gavo dar 33 tokius prašymus, todėl nuspręsta darbus vykdyti keliais etapais. Bendrovė jau yra sudariusi sąrašą gatvių, kuriose ketinama vykdyti tinklų statybos darbus, todėl artimiausiu metu skelbs dar vieną darbų pirkimo konkursą. Šiame etape planuojama atlikti darbų maždaug už 100 tūkst. eurų (be PVM). Darbus numatoma vykdyti dar šiais metais.
Paskutinį kartą redaguota: 2018-04-11