2016 m.

Su Tarybos nariais aptarti vandentvarkos ūkio pasiekimai ir problemos

2016 m. birželio 09 d.

Birželio 7 d. Šiaulių nuotekų valykloje vyko Šiaulių miesto savivaldybės tarybos Miesto ūkio ir plėtros komiteto išvažiuojamasis posėdis.

Tarybos nariai apžiūrėjo nuotekų valyklą ir dumblo apdorojimo įrenginius. Bendrovės vadovai pristatė pagrindinės veiklos rodiklius, įgyvendintus vandentvarkos infrastruktūros projektus, kurie buvo finansuojami pagal 2007-2013 m. Europos Sąjungos Sanglaudos skatinimo veiksmų programą, pasiektus projektų rodiklius.

Posėdyje su Tarybos nariais aptartos vandentvarkos ūkio problemos. Diskutuota apie galutinio apdoroto dumblo tvarkymo galimybes bei perspektyvas, apie senojo dumblo tvarkymo būtinybę. Bendrovė pasidžiaugė, kad pajudėjo susidėvėjusių vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimo bei paviršinių nuotekų sistemos tvarkymo problemos. Šiuos darbus planuojama vykdyti jau kitais metais, investuojant 2014-2020 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų veiksmų programos lėšas.

Bendrovė atkreipė dėmesį, kad vandens vartojimas iš privačių įmonių ir gyventojų gręžinių lemia mažesnius geriamojo vandens pardavimus. Miesto pramonės įmonės suvartoja tik iki 7 proc. vandens. Įmonės veiklos sąnaudas augina ir didėjantys mokesčiai, nepriklausantys nuo bendrovės.
Paskutinį kartą redaguota: 2018-04-11