2016 m.

Vartotojui kilo įtarimas dėl vandens „tyrimų“ namuose

2016 m. spalio 05 d.

Į UAB „Šiaulių vandenys“ kreipėsi vartotojas, kuris pasakojo, jog jam paskambino žmogus ir teiravosi, ar jis bus namuose, nes ketina atvykti ir patikrinti vandens kokybę iš čiaupo ir Paaiškino, jog renka duomenis statistikai. Pasak vartotojo, nepažįstamasis atėjo, patikrino vandens kokybę ir išėjo. Vartotojui kilo įtarimas dėl šio vizito, todėl jis kreipėsi į bendrovę klausdamas, ar tikrai UAB „Šiaulių vandenys“ renka duomenis geriamojo vandens statistikai.

Sunerimusių gyventojų skambučių ar elektroninių laiškų su panašiomis istorijomis UAB „Šiaulių vandenys“ sulaukia jau ne pirmą kartą. Bendrovė informuoja gyventojus, jog įmonės darbuotojai niekada neskambinėja gyventojams ir nesiūlo atlikti vandens tyrimų iš čiaupo, taip pat nerenka jokių duomenų statistikai.

Bendrovės Vandens tyrimų laboratorijos darbuotojai pas gyventojus į namus atvyksta paimti vandens mėginio tik tokiu atveju, jei yra gautas gyventojo nusiskundimas dėl geriamojo vandens kokybės. Paimti vandens mėginiai ištiriami ne vartotojo namuose, o atestuotoje bendrovės laboratorijoje.

UAB „Šiaulių vandenys“ atkreipia gyventojų dėmesį, kad nemokamus vandens tyrimus, kurie atliekami tiesiog gyventojo namuose, gali siūlyti vandens filtrų pardavėjai ar įvairūs sukčiai. Būkite budrūs ir nepasitikėkite tokiais pasiūlymais!
Paskutinį kartą redaguota: 2018-04-11