2017 m.

Vamzdynų atšakos įrengtos prie 128 sklypų

2017 m. sausio 26 d.

Praėjusiais metais UAB „Šiaulių vandenys“ pirmoji Lietuvoje pradėjo tiesti vandentiekio ir (ar) nuotekų šalinimo tinklus iki sklypų ribos pagal pateiktus gyventojų prašymus. Bendrovė nemokamai parengė tinklų statybai reikalingus projektus ir finansavo statybos darbus.

Konkursus laimėjusios ir statybos darbus vykdžiusios UAB „Šiaulių dujotiekio statyba“ bei UAB „Šiaulių ryšių objektų statyba“ darbų atliko už 382,4 tūkst. eurų (be PVM). Vamzdynų atšakos buvo įrengtos prie 128 sklypų. Iš viso nutiesta 1905 m vandentiekio, 2634 m nuotekų šalinimo tinklų bei įrengtos 3 požeminės nuotekų perpumpavimo siurblinės M. Valančiaus g. šalia namų 19 ir 21A, Tilžės g. šalia namų 192 ir 192A bei Bačiūnų g. šalia namo 56.

Vykdant šiuos darbus, iš viso patenkinti 167 gyventojų prašymai. Pusė jų (81 vartotojas) jau pasirūpino geriamojo vandens įvado ir (ar) nuotekų išvado klojimo darbais savo sklype ir su UAB „Šiaulių vandenys“ sudarė paslaugų teikimo sutartis.

Gyventojų prašymai patenkinami, jei gatvėje yra įrengta reikalinga infrastruktūra ir yra techninės galimybės prijungti naujus vandentiekio įvadus ir (ar) nuotekų išvadus. Tokia galimybė gyventojams, o bendrovei prievolė numatyta Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme.

UAB „Šiaulių vandenys“ turėjo galimybę vykdyti šiuos darbus, nes Šiaulių miesto savivaldybė supratingai atsižvelgė į įstatymo nuostatas bei gyventojų prašymus ir sutiko dalį UAB „Šiaulių vandenys“ 2015 m. gauto pelno skirti būtent šioms investicijoms.

Bendrovė tęs tinklų plėtrą ir šiais metais. Jau dabar yra užregistruoti 68 gyventojų prašymai nutiesti vandentiekio ir (ar) nuotekų šalinimo tinklus iki sklypų ribos. Planuojant darbus, bus atsižvelgta į visų gyventojų prašymus.

UAB „Šiaulių vandenys“ tikisi, kad tokia parama paskatins gyventojus jungtis prie centralizuotos sistemos ir naudotis kokybiškomis vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugomis.
Paskutinį kartą redaguota: 2018-04-11