2017 m.

Kuriant spalvoto smėlio kompozicijas paminėta Pasaulinė vandens diena

2017 m. kovo 27 d.

Kovo 22-ąją Šiaulių valstybinės kolegijos studentai kartu su UAB „Šiaulių vandenys“ PC „Saulės miestas“ organizavo akciją Pasaulinei vandens dienai paminėti. Renginio metu šiauliečiai bei miesto svečiai buvo kviečiami kurti spalvoto smėlio kompozicijas, simbolizuojančias užterštą ir švarią aplinką.

Šiais simboliais buvo siekiama atkreipti žmonių dėmesį į aplinkosaugines problemas, susijusias su nuotekų valymu ir taip atskleisti šių metų temą – nuotekų valymą, aplinkos tausojimą ir gėlo vandens išsaugojimą.

Renginyje buvo demonstruojamas Šiaulių miesto nuotekų valyklos maketas. UAB „Šiaulių vandenys“ specialistė pasakojo, kaip šioje valykloje valomas Šiauliuose buityje ir pramonėje užterštas vanduo, atsakė į renginio dalyvių klausimus. Norintys daugiau sužinoti apie šiuos procesus galėjo pasiimti UAB „Šiaulių vandenys“ parengtų lankstinukų.

Akcijos metu buvo atkreipiamas dėmesys, jog miesto nuotekų valykloje išvalytas vanduo išleidžiamas į Kulpės upę, po to Mūšos, Lielupės upėmis pasiekia Baltijos jūrą. Taip pat prisiminta istorija, kuomet Kulpės upė buvo ypatingai užteršta. Dabar šie vandens telkiniai yra švarūs, nes Šiaulių miesto nuotekų valykloje užterštas vanduo išvalomos pagal Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos aplinkosauginius reikalavimus.

Paskutinį kartą redaguota: 2020-09-10